Bråvalla festivalen 2014

Nu har det blivit dags för mig att försöka ge en rättvis bild utav några av de bästa dagarna i mitt liv. Dagarna som jag spenderade i Norrköping, på Bråvalla festivalen. Även om det nu gått 62 dagar sedan allt utspelade sig har jag fortfarande lite svårt att ta in allt som hände och framförallt förstå att allt som hände verkligen hände. Väldigt absurd känsla. Men för att aldrig glömma allt det fantastiska som hände ska jag nu försöka dela med mig av det som finns att visa. Men för att det inte ska bli som den långa roman jag skrev när jag återvänt hem ska jag försöka få med allt men med lite färre ord och fler bilder istället. Och är ni det minsta sugna på att uppleva några fantastiska dagar med magiska konserter, lyckorus och underbara människor, tveka inte, bara åk! 
Den 25 juni träffade jag tjejerna (Elma, Alva, Thyra, Linnea och Moa) på stationen för att 08.56 ta tåget mot Norrköping och Bråvalla festivalen. Efter några timmars tågresa var vi framme i Norrköping och tog första bästa spårvagn mot Fridvalla och påbörjade sedan en av de jobbigaste promenaderna i våra liv. Något som skulle vara 900 meter kändes som flera kilometer i stekande sol, 25 grader varmt och flera kilo tung och jobbig packning. Men efter många pauser och svordommar nådde vi äntligen området. 
Efter någon timmes kö var vi äntligen inne på campingområdet och pustade ut i gräset (och klagade på värmen som vi sedan njöt av när allt i campet var fixat..)
Vi hittade en bra plats (camp 4) och började sedan sätta upp våra tält och skyndade sedan iväg till vattenposten för att fylla vattenflaskor och sedan få i oss mat i campet. Sen började alla komma på bättre humör och vi kunde på riktigt börja njuta utav festivalstämningen.
Vi njöt i solen, gick på upptäcksfärd för att lokalisera oss på området och gosade sedan i stora solstolar och var lyckliga för att vi äntligen var igång. 
Första kvällen var det inga konserter så vi umgicks i campet, träffade nya människor, lyssnade på bra musik och drack vin. 
Moa, Zacke och jag. Glada och fnittriga. 
Nästa morgon vaknade vi upp till varma temperatur och strålande sol. Lyckliga för det klädde vi på oss shorts och magtröjor, åt frukost i form av rundamackor, räkost, saft och flingor och sedan njöt vi i solen fram till lunchtid då vi vandrade in på festivalområdet för att dra igång festivalen på riktigt. 
Bästa Thyra, Elma och Moa. 
Jag och Alva redo för första konserten som var Markus Krunegård. Markus höll ett otroligt fint tal i slutet av sin spelning som tog upp rasisterna i vår riksdag och bristen på mänsklig värme som leder till fördärv. Fick rysningar i hela kroppen och tårar i ögonen när han sedan drog igång Korallreven & Vintergatan. Perfekt avslut. Blev så glad och stolt att flera band och artister uppmärksammade det som håller på att hända i vårt land och vår värld, att främlingsfientliga partier och personer får mer och mer makt. Det känns så fint att så inflytelserika personer inspirerar och uppmanar folk att tänka till en extra gång. 
Någon timme senare hoppade, dansade och sjöng vi med till "Svalkar vinden" och "Långsamt" med Den Svenska Björnstammen. Fantastisk spelning med några utav mina svenska favoritkillar. Sjukt sköna och oj vilken energi de har. Seriöst den tar aldrig slut?!
Men det gjorde våran.. Så vi köpte med oss mat och satte oss sedan i skuggan för att vila från solen och fylla på med vätska och njuta utav god festivalmat. Sen strosade vi mest rundor, vilade i gräset, tog foto med några från Den Svenska Björnstammen, lyssnade på Clean Bandit och kände att there's no place we'd rather be. 
Så fruktansvärt lycklig i denna studen då bilden togs. Min allra bästavän och jag. 
Moa, jag och Elma. Hade så inihelvetes roligt tillsammans med er tjejer!
Vid 21.00 stod vi framför Luna och väntade på att få se Lana del Rey. Och tillslut kom hon ut på scenen och herre min gud så vacker hon var. Spelningen i sig var inget speciellt och jag förvånades över hennes speciella scenspråk. Trost det så är denna spelning en av de som jag var lyckligast på under hela festivalen. Träffade nämligen en väldigt fin kille som gjorde konserten helt jävla magisk. Höll om mig under hela konserten och gav mig de finaste utav kyssar och log så att jag blev pirrig i hela kroppen. 
Senare på kvällen var hela gänget samlade och dansade sönder till M.I.A. Den tjejen alltså, satans vad cool hon är. Helt fantastisk.
Och inte nog med att hon ägde sönder scenen så helt plötsligt, mitt i folkmassan, uppenbarar sig samma kille som jag träffat på Lana's konsert mitt framför ögonen på mig. Av mer än 56 000 människor så träffar jag samma kille, samma dag. Vad är oddsen? Och behöver jag ens beskriva min lycka? 
Avslutade första festivaldagen med att dansa som en galning tillsammans med Zacke till Dirty South. Väntade sedan liggandes i gräset på ett par kompisar och kände hur natt blev till morgon. När kompisarna kom tog vi varandra i handen och gick mot vårt camp medans solen gick upp. 
Fredagen bjöd till en början på otroligt varmt väder men sen kom regnet, åskan och blixtarna. Och fantastiska Petter & Norrköpings Symphony Orchestrafick tyvärr avbryta sin spelning och vi sprang allt vad vi kunde tillbaka till ett dyngsurt tält.. När man inte trodde att allt kunde bli blötare så var det bara att stiga in i tältet och njuta av att det regnat in. Kan meddela att jag inte var på mitt bästa humör i den studen, men tog mig samman och gick barfota i leran, tvättade av mig i duscharna, klädde på mig varma kläder och regnponcho och återvände sedan något gladare in på festivalområdet igen. 
15.30 på fredagen var vi åter redo för att dansa och sjunga. Denna gången var det dags för Daniel Adams-Ray. Underbar spelning och gud så vacker han är. 
Åt sedan lite mat och strosade rundor mellan regnskurarna. Och lagom till The Kooks skulle börja spela visade sig solen och resten av kvällen klarade vi oss från regnet. The Kooks var också grymma såklart och det var så kul att äntligen få sjunga med till "Seaside" och "Naive". 
Sedan rockade vi till The Hives. Och som vanligt så bjöd de på en väldigt personlig spelning som fick hela publiken att hänga på. Väldigt coolt. 
21.45. Dags för Veronica Maggio. Har nog aldrig sjungit så mycket på en konsert. Oj vad många bra låtar hon har. 
Och som om inte bara Veronica räckte så kom även älskade Håkan Hellström ut och sjöng "Hela huset" tillsammans med henne. Aldrig skrikit så mycket i hela mitt liv och tårarna börjad också rinna ner för kinderna. 
När konserten var slut började Kings of Leon och de var fantastiska men tyvärr kunde jag inte njuta fullt ut av konserten eftersom jag var så fruktansvärt trött och omtumlade efter Veronicas konsert. 
Sista konserten för dagen var Alesso och jag, Moa och Elma dansade som om det inte fanns någon morgondag. Så befriande känsla. Jag och Moa gick sedan vid 4 tiden mot den lilla affären på campingområdet och köpte två presenningar till vårt tält. Kämpade med värkande fötter och trötta ögon och åstadkom ett underverk med vårt tält. Somnade runt 5 snåret och sov länge dagen efter då regnet ändå föll utanför tältet. 
Klädde på oss varma kläder, gummistövlar och traskade bort till festivalområdet i leran. Såg under dagen NONONO, Bastille och Adrian Lux. Åt sedan mat i omgångar och laddade inför Kanye West. Och ja, ska jag vara ärlig så finns det inte ord för att beskriva hans konsert. Wow. 
Sedan var det dags för Axwell /\ Ingrosso att avsluta Bråvalla festivalen och det gjorde dem med bravur. Raketer, konfetti, lasrar, rök, eld ja allt. Dansade konstant i en och en halv timme och gud så kul det var. 
Njöt till fullo utav de sista timmarna på festivalen och bestämde att jag ska komma tillbaka nästa år. 
När vi ätit, kissat och packat våra väskor började vi gå mot stationen för att sova några timmar innan tåget tog oss tillbaka till Hässleholm. 
 
Vill tacka alla som gjorde årets festival till en oförglömlig festival. Nästa år gör vi det igen, vi ses så!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0