Våfflor, plugg och info om Paris

Hej. Igår slutade jag 11.45, satt kvar i skolan och förberede frågekort inför ett prov och körde sen hem och gjorde våfflor till lunch. Eftermiddagen bestod av en del plugg, en sömnig stund i soffan och sedan lite matlagning till familjen. Tog därefter en dusch, försökte plugga lite till och tittade sedan på grey's anatomy och åt choklad. 
 
 
Idag väntar en lång dag. Börjar inte förens vid tio, men har gått upp i vanlig tid för att försöka hinna plugga lite till inför det stora provet på systerreligionerna idag. Efter skolan ska jag lämna min kappa till sömmerskan, köpa mat på stan och därefter tillbaka till skolan för att plugga inför ett prov i engelska som ska skrivas imorgon och vid halv sju tiden är det föräldrarmöte med information inför resan till Paris. Hoppas ni får en bra torsdag! 

Måndagslistan

Tre saker du har gjort idag:

1. Haft sovmorgon till kl.07.00 och därefter kört lite för fort till skolan. 

2. Försökt förstå matematiken och klarat en del svårare uppgifter tillsammans med Alva.

3. Ringt viktiga och vuxna samtal helt på egen hand. Läskigt! 

 

Det bästa som hänt i år?

Att ta körkort är nog det bästa som har hänt men strax därefter kommer skidresan i början av året. 

 

Det sämsta som har hänt i år?

Den gråa, mörka period innan körkortet var taget. 

Tre senaste sms:

Mamma: Pröva igen!!!

Victoria: Kom ner nu strumpan! :*

Felicia: Tycker ni färgen var snygg? (gällde mina nya jeans som är, hör och häpna, blåa!?!)

 

Nuvarande besatthet:

musik: Håkan Hellström spelas högt och flitigt i bilen påväg till skolan men även Lana Del Rey.

tv: Halv åtta hos mig började idag!!

kläder: mina nike air max får räkans som kläder. 

mat: mammas goda GI-bröd med prästost på och ett glas proviva med smaken skogsbär. Och såklart Marabou! (som alltid). 

 

Mest romantiska som hänt på senaste:

Min, Moa och Felicias middag i lördagskväll. Lagade pappardelle med pesto och fyllde kycklingfiléer med mozzarella, pesto och cream cheese. Till det drack vi vitt vin och pratade om allt möjligt. Åt cheesecake och somnade till någon dålig film, sen kramades vi hejdå och var och en far hem till sig. Så perfekt och mysigkväll!

 

Tre saker i ditt skafferi:

1. Belvita, frukostkex.

2. Engelska kolor

3. Mitt favorit te, Mon amie.

 

Något du inte gillar hos andra:

När man inte står för det man tycker och istället ändrar sina åsikter pga av grupptryck eller liknande. 

 

En dålig sida hos dig själv:

Tar inte tag i saker exempelvis mina studier. Vilket oftast innebär att jag stresspluggar dagen innan ett stort prov och förbannar mig själv för att jag inte började tidigare. 

 

En maträtt du är sugen på prick nu:

Tacos går alltid hem!

 

Helgplaner?

Fredageftermiddag ska jag spendera i frisörstolen och göra håret fräschare och blondare. På lördag åker jag till Kristianstad för att shoppa lite med mamma och sedan möta upp några tjejer från klassen för att fira Alice och spela laserdome. På söndag ska jag skriva ett engelska tal, dansa och ha UF-möte med Lisa, Felicia och Moa. Avslutar helgen med en dusch och därefter favorit glassen framför Mästarnas Mästare. 

Hittade listan hos fina Flora


We should go to france

14 dagar kvar. Om 14 dagar sitter jag på ett flyg mot Paris tillsammans med min språkgrupp från skolan. Där ska vi bo i värdfamilj, gå på museum, besöka sevärdigheter, upptäcka staden tillsammans med även på egen hand. Behöver jag ens säga att jag längtar? Hoppas såklart på sol och varma temperaturer, god mat, bra shopping och trevligt umgänge men hoppas även att jag lär mig mer om den franska kulturen och att jag utvecklar mitt franska ordförråd. 
 
Bilder från Kroatien och Italien i somras.

Där regnbågen tar slut

Onsdag. Lång dag i skolan med håltimme som innebar pastamys framför Adam & Eva och desto mindre plugg. Efter skolan begav jag mig ner till banken för ett möte avsatt för att få ordning på mina konton, vilket gick bra. Tiden rusade iväg och nu sitter jag här i soffan för att strax titta på grey's anatomy och äta min favorit glass.   
Finns nog inget annat materielt ting som får mig på så bra humör som tulpaner. Dessa gjorde mig glad för några veckor sedan, då allt var lite grått och jobbigt. 
Den här saken fick följa med mig hem från röda korset en fredag och just nu agerar den någon typ av ljuslykta. 
Hur fina???
Imorgon är alla mina lärare frånvarande, vilket innebär eget arbete hemma. Men jag ser det som en ytterst lämplig dag för att bege sig till Malmö för att spendera lite pengar. Tar med mig mina bästa och hoppas på många trevliga fynd och god mat (och gärna lite sol).

En dag i mars

 
 
 
 
 
Skor - Nike air max Kjol - h&m Tröja - Bikbok Scarf - h&m Klocka - Daniel Wellington
 
När vi klev in i mars månad kom även våren och jag inveg även mina nya favorit skor och en ny kjol. Ett enkelt, skönt och vårigt klädval, nu hoppas jag bara att de lite varmare temperaturerna håller i sig och att solen fortsätter att göra skoldagarna lite bättre. Nu: mat, en dusch, lite plugg och mys framför Mästarnas mästare. 

Lunch

 
Sallad och omelett med kräftstjärtar, skinka och purjolök.
 
Inställda lektioner gjorde att jag kunde köra hem mycket tidigare från skolan, laga en god lunch och sitta ute i solen, lyssna på musik och samla d-vitamin. Nu ska jag strax äta lite igen och sen bär det av till gymmet för att bygga lite muskler. Sen efter en varm dusch blir det mys i soffan framför grey's anatomy.

RSS 2.0