Imorgon blir det oktober

Håller tal, skriver packlista, fotograferar, gymmar, skriver inlämningsuppgifter på engelska, skriver inlämningsuppgifter på svenska, sover för lite, går på möte, lyssnar på samma musik om och om igen, skrattar, gråter, pluggar glosor, våndas över prov, tittar på matlagningsprogram, stressar på morgonen, får kramar av farmor och farfar, tar promenader i skogen och förundras över hur mörkt det blir på kvällen. Medans allt detta sker ser det ut såhär vid min säng. Idag är det tisdag och imorgon är det onsdag och då är oktober här igen. 
 
Denna låt spelas för tillfället 24/7 i mina öron. 

Om den tredje festivalen

Har helt glömt bort att berätta om den tredje festivalen jag besökte den här sommaren. Helgen innan skolan drog igång och under första skolveckan besökte jag Malmöfestivalen tillsammans med min syster och mina kompisar. En gratisfestival med många bra artister men med ett mindre bra spelschema vilket gjorde att det blev hela 6 besök nere i Malmö. Dansade till Nause, kramade mina vänner och kände höstkylan när fina Melissa Horn sjöng, fulldansade till American Authors och fick äntligen se First Aid Kit som var helt fantastiskt bra, herregud. Sjöng och beundrade Timbuktu, blev svettig av att dansa till Icona Pop och avslutade veckan med att vara perfekt full till Rebecca & Fiona och hångla till Teddybears. 
 
 
Bra saker med denna dagen:
- Imorgon är det fredag, vilket innebär fest och kräftskiva
- Svettats på gymmet
- Jag har betsällt min studentmössa ! ! ! ! ! ! !
- Har inga vanliga lektioner imorgon, utan ska göra studiebesök i stan, slutar därmed vid lunch
 
Dåliga saker med denna dagen:
- Lång dag
- Kass mat i skolan
- Svettats på gymmet 
- Måste skriva klart mitt retoriska tal
- Är sugen på choklad

HeForShe

 
Har ni inte sett denna unga kvinnas tal, så klickar ni här
 
Efter att ni sett och lyssnat på detta tal kan ni precis som jag klicka in er på denna hemsida och visa att ni bryr er om att kvinnor och män, tjejer och killar, flickor och pojkar ska ha samma rättigheter oavsett vad. 
                

Studiedag

Igår, måndagen den 22 september hade vi studiedag och vissa kan tycka att det är ett bra tillfälle att ta igen lite skolarbete och ägna just studiedagen åt studier. Men jag och Moa hade andra planer och tog tillfället i akt att nyttja våra skolkort och åkte därför till malmö för mat och lite shopping. 
Det var kallt och blåsigt när vi kom till Malmö och även jag (som gått barbent fram tills nu) kände att hösten är påväg på riktigt. 
Efter att vi tittat i lite affärer så gick vi till ett favorit café i Malmö. Café Kungsgatan. 
Där beställde vi in varsin värmande och god tomatsoppa och fick gott bröd till. 
Satt någon timme i den mysiga inredningen och pratade om dåtid, nutid och framtid.
Och såhär såg jag ut, måndagstrött men glad över en ny vecka och chans att börja om. 
Kvällen innan bad jag mamma testa en ny kul grej med mitt hår eftersom det var långt över gränsen för att visas ute bland folk. Och såhär blev det! Inte riktigt som jag hade tänkt mig men vi ska öva mer för jag trivdes bra med flertalet flätor i håret och tyckte det var himla skönt under dagen men också under kvällen då jag svettades på gymmet. 
Vackraste, bästa tjejen i sin fina hatt. 
När vi gick tillbaka mot stationen stötte vi på den här fina och köpte sedan varisn varm dryck och hoppade på tåget hem igen. Sedan körde jag direkt till gymmet och svettades i en och en halv timme. Jobbigt, men väldigt skönt att vara tillbaka igen. 

Flower dress II

 
 
 
 
Skor - Have to Have Klänning - h&m Väska - Tiamo 

Flower dress I

 
 
 
Skor - Have to have Klänning - h&m

En tur till Köpenhamn

En lördagsmorgon i sommras åkte jag och min familj till Köpenhamn tillsammans med min kusin och hans familj. 
Tittade lite i butikerna längs Ströget och gick sedan till Café Norden för att äta brunch. 
 
 
Så himla himla gott. Och chokladkakan, ni fattar inte så god den är, den absolut godast chokladsak jag någonsin ätit. När vi hade ätit av allt det goda vandrade vi vidare längs Ströget, tittade i lite butiker och sen styrde vi stegen mot Nyhavn. Där tog vi sedan en båt med guidadtur, men därifrån har jag tyvärr inga bilder eftersom jag somnade och sedan började det ösregna. Åt kvällsmat och tog sedan tåget tillbaka till lilla Hässleholm. 

Siestafestivalen 2014

Den 11 och 12 juli blev det dags för Siestafestivalen, så jag tog min syster under armen och gick dit, träffade lite klasskompisar, dansade och sjöng och åt massvis med pizza. 
Artisterna till årets Siestafestival var inget jag skulle betala för, eftersom jag redan sett en del av dem och visste att det aldrig skulle kunna gå att jämföra med Bråvalla festivalen, men nu fick jag allt gratis tack vare en rabatt, snälla föräldrar och en snäll farbror så då var det bara att pallra sig dit. Tyckte det skulle bli kul att få se Laleh iallafall och det är jag väldigt tacksam över att jag fick. 
Timbuktu var först ut under fredagen och är som alltid bra när han står scen. Men med en ytterst liten publik och med mestadels nya låtar (som jag tyvärr inte hade hunnit lyssna på) var det en ganska tråkig spelning. 
Drack slush, åt hamburgare, hängde med grön ungdom och åt pizza när vi inte stod framför någon scen. Här har vi Thyra, Emma, Elma, Cajsa, Sanna, jag och Victoria.
Bäst under dagen var Hoffmaestro. Jäkla vilken energi!
Under kvällen hittade vi Matilda så vi hängde med henne och dansade till Hoffmaestro, 
Sist ut på fredagen var Kite. Hade inte lyssnat på dem tidigare men gillade deras spelning.
På lördagen var det dags för Panda da Panda. Andra gången jag såg honom och tyckte faktiskt han var bättre denna gång. 
Avslutade kvällen och festivalen gjorde Icona Pop som var as coola. 

Vi får aldrig ge upp

Försöker smälta valet som svenska folket gjorde igår men har väldigt svårt att förstå vad som skett och mår illa när jag tänker på att mer än vart femte person som jag går förbi i min egen kommun är emot allas lika värde oavsett kön, etnicitet, religion och sexuell läggning.

 

Tiden vi har framför oss kommer att bli tuff och jag hoppas att alla andra regeringspartier gör allt i sin makt för att se till att rasisterna i vår riksdag inte får igenom sina rasistiska åsikter i vårt land. Jag hoppas att alla andra regeringspartier kan se över gränserna och börja agera som en riktig demokrati, stå upp mot rasismen och sammarbeta tillsammans. För tillsammans är vi så många fler än dem men vi måste stå enade tillsammans. 


Även om det för tillfället känns svårt så måste vi fortsätta kämpa och aldrig ge upp kampen mot rasismen. Aldrig. 

 

“No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.” Nelson Mandela

 


Söndagen den 14 september 2014

Dagen som jag väntat på i 4 år är här. Jag ska idag för första gången i mitt liv använda min demokratiska rätt och bege mig till min vallokal och rösta i valet till riksdag, landsting och kommun. Jag ser det som en möjlighet att höja min röst för alla dem som inte kan eller får höja sin röst. Jag ska idag åka till min vallokal och rösta i kanske det hittills viktigaste valet i svensk historia. Det är idag det kan ske en förändring inom svensk politik, antingen åt höger eller vänster, positivt eller negativt kan diskuteras men förhoppningsvis sker det en förändring som leder oss framåt mot en bättre framtid.

 

För mig har det varit ett ganska lätt beslut om vilket parti som ska få min röst idag, söndagen den 14 september. Jag kommer att rösta på Miljöpartiet för att jag vill se Sverige utvecklas och bli bättre på många olika sätt, jag vill framförallt att vi i Sverige ska vara en del av arbetet mot en bättre värld och en bättre framtid. Jag vill precis som miljöpartiet skapa ett hållbart samhälle. Jag vill att Sverige börjar ta klimatförändringarna på allvar, jag vill att alla barn ska få en ärlig chans i skolan, jag vill ha lika lön för lika arbete och jag vill att sex utan samtycke ska bli olagligt.

 

Vid vissa val som man gör i livet måste man tänka själviskt och göra det som känns bäst för en själv men när det kommer till den här typen av val som många människor berörs av, tycker jag inte man kan vara lika självisk. Jag tycker man måste fundera ett steg längre, se till vad som blir bäst för samhället och människorna i det, men man måste också fundera över hur ens val påverkar ens framtid och kanske sina barns framtid. Vad blir bäst för flest personer och vad håller i längden?

 

Alla har rätt att tycka vad de vill och det är allas rätt att själva välja vad man vill rösta på. Men jag vill ändå uppmana alla där ute i vårt avlånga land att rösta nej till rasism. Rösta nej till rasism. Vi är alla olika men lika, vi är människor och vi är alla värda precis lika mycket. Därför ska vi rösta nej till rasism och höja vår röst mot den skrämmande främlingsfientligheten som sprider sig i vårt land.

 

Idag är det söndagen den 14 september 2014 och idag är det dags för alla oss som kan att höja vår röst. Att rösta är inte bara en rättighet utan också en skyldighet och ett ansvar. Så vad du än gör idag, gå och rösta! Och rösta med hjärtat men framförallt rösta mot Sverigedemokraterna.

 

Pasta à la Isabelle

Har på sedan i somras fått upp ögonen för att laga mat, inte ofta och inte speciella saker men ändå betydligt mer än tidigare. Tycker att det är en sån frihet att själv få komponera och hitta på min egen måltid nu för tiden. 
Så en dag efter både jobb och gym i somras körde jag inom mataffären, kände efter vad jag var sugen på och plockade på mig lite goda saker för att göra en pastarätt med mycket smak av vitlök, olivolja och kryddor.
Resultatet blev fantastiskt gott och det blev så mycket mat. Men jag kämpade på och tillslut fanns det inte mycket kvar på tallriken. 
Bacon, vitlök, spenat, pasta och ett gott bröd. Enkelt och supergott! 
Idag är det torsdag och med träningsvärk i kroppen efter gårdagens dansträning har jag klarat en lång dag i skolan och ska snart försöka röja undan lite plugg och därefter laga något enkelt och gott till kvällsmat. Imorgon är det fredag och det tackar vi för. Min vän Sanna fyller 18 år, så det ska vi fira med middag och fest hemma hos henne. På lördag är det dags för första kräftskivan för min del och på söndag beger jag mig till vallokalen för att rösta grönt. Gör det du också! 

Nåt annat än det här

 
 
 
 
Skor - Nike air max Klänning - Romwe Ryggsäck - Kånken Klocka - Daniel Wellington Solglasögon - Jc

Utflykt med familjen

En dag i somras åkte jag och familjen till Höganäs för att bl.a. besöka Lager 157 och Iittala outleten som finns där. Vi shoppade lite och sen gick vi över till caféet för att äta lite lunch och fika. 
Såhär mysigt var det inne på caféet men det var ju alldedes för fint väder för att sitta inne. 
Mamma beställde en paj och fick ut denna goda kompott. Ångrade mig snabbt att jag inte beställt samma..
Men jag njöt av min kalla äppelmust och var glad ändå. 
Jag var för tillfället mest fikasugen så jag hade beställt den största kanelbullen jag någonsin sett och en stor och god chokladboll.
Och det visade sig var ett bra val ändå.
Mackorna såg också väldigt smakliga ut och bestod av stenugnsbakat bröd, toppade med olika goda röror tillsammans med grönsaker. 
Så skånskt och idylliskt. 
Vi kikade också in på en keramikutställning. 
 
När vi kände oss klara med Höganäs körde vi vidare till Helsingborg och tog en promenad i hamnen. 
 
Sen letade vi upp en restaurang för att beställa in lite kvällsmat. Det blev grekiskt för hela familjen. 
Och ett glas vin till mig. 
 
Sen strosade vi tillbaka till bilen för att köra hem efter en hel dags utflykt. 

RSS 2.0