Paris dag fem, sex och sju

Det blev dag fem och det blev torsdag i Pairs. Vi gick i skolan precis som vanligt och åt lunch på någon restaurang längs gatan där skolan låg. Vid 14.30 promenerade hela klassen till Notre Dame och tittade på allt det vackra där. 
Här ser ni katedralen utifrån.
Och såhär såg den ut inifrån.
Otroligt vackra fönster. 
Vi var sedan några tjejer som bestämde oss för att stå i en ganska lång kö för att sedan ta trapporna upp och titta på utsikten från katedralen. 
I berättelsen om ringaren i Notre Dame har Quasimodo tre vänner; Victor, Hugo och Laverne, som alla tre är vattenkastare som bara lever när Quasimodo är ensam. Här ovan ser ni en av dessa. 
När vi kände oss klara med Notre Dame gick vi bara ett stenkast bort och hittade denna lilla guldklimpen. Shakespeare and Company. Fantastiskt mysig bokhandel. 
Där gick vi runt ett bra tag och läste på gamla och nya bokomslag och kände doften utav gamla böcker. 
Sen vandrade vi vidare och blev sugna på glass. Så vi köpte lite glass och det var helt galet gott.  
På kvällen mötte vi upp resten av klassen och begav oss till Montmartre. Där tittade vi på Sacré-Cœur och gick sedan vidare till en restaurang som skolan valt. 
Hej från mig!
Där bjöds vi på en trerättersmiddag av skolan. Och även om det inte ser så speciellt ut så var det faktiskt riktigt gott efter en vecka med lite halvbra kvällsmat hos värdfamiljen. 
Sen blev det mer glass innan vi tog metron hem igen. 
När vi kom hem möttes vi utav den här vyn från terrassen. Bra avslut på en bra dag. 
 
Dag sex. På fredagen gick vi vår sista dag i skolan och fick våra diplom för väl utförd språkutbildning. Vi åt lunch och sedan var vi lediga hela eftermiddagen och kvällen. Vi var ganska trötta och slitna efter veckan så vi hade inte så mycket ork att fara och flyga kors och tvärs över Paris till olika ställen och platser som vi ville besöka. Så av trötthet och tidsbrist blev det en tur till Champs-Élysées där vi gick i lite butiker och åt glass. Vi åkte sedan hem ganska tidigt till värdfamiljen för att packa och köpa lite frukt och kex att ha på flygresan hem. 
 
Dag sju. Vi steg upp tidigt och rullade våra resväskor mot skolan där vi skulle bli upphämtade av en buss och köras till flygplatsen,Charles de Gaulle. Där köpte vi frukost och fördrev tiden med bokläsning. Steg på planet vid 10.20 och somnade sedan ganska snabbt och vaknade upp i Köpenhamn. Tog tåget hem och kramade om vännerna och tackade för en fin resa. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0