Paris dag två

Måndagen i Paris började tidigt med en inte så god frukost på vitt bröd och juice och därefter en promenad på 10 minuter till språkskolan. Väl inne på skolan började vi dagen med att göra en del tester för att därefter bli indelade i grupper efter våra kunskaper. Hamnade i en jättebra grupp med endast svenskar och med en bra lärare som lärde ut på ett roligt och lekfullt sätt. 
Mycket grammatik, många skratt, en paus, mer grammatik och ännu flera skratt i de varma lokalerna. 
Vid 13.00 slutade skolan för dagen och vi fick då ca en och en halv timme till att äta lunch på valfri restaurang. Vi hittade en mysig liten restaurang på samma gata som skolan och beställde in varsin pizza. Mycket gott!
Efter lunchen mötte vi upp resten av klassen och påbörjade en promenad ner mot La Seine för att där ta en guidad båttur och upptäcka alla broar. 
Och precis som på många andra platser runt om i Europa, så fanns det såklart många kärlekslås runt om i Europas egna kärleksstad. 
Vi fick se Eiffeltornet på lite närmre håll.
 
Efter båtturen var vi varma och trötta och behövde fylla på med lite energi, så vi valde ett café och beställde in massvis med glass. 
Påvägen tillbaka till vår värdfamilj stannade vi vid boklådorna längs Seine.
Massvis med vackra fotografier, gamla böcker och små Eiffeltorn.
På kvällen mådde jag inte så bra och hade väldigt mycket hemlängtan, så jag skippade kvällsmaten, tog en varmdusch och kröp sedan ner i sängen och somnade ganska snabbt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0