Gott nytt år

Om exakt två timmar skålar jag in det nya året med ett glas bubbel i ena handen och med mina bästa tjejer runt omkring mig. Men först ska vi dansa, dansa, dansa ännu mer. Hoppas ni får ett fantastiskt slut på 2013 och en lika fantastisk början på det nya året. Hörde jag skål? Gott nytt år på er  

Året som gått 2013

Året dra sig mot sitt slut och därför tycker jag det passar bra med en sammanfattning av året i form av en lista. 
Höll du några av dina nyårslöften 2013? 
Jag hade inte direkt något riktigt nyårslöfte inför året 2013. Men jag ville väl som många andra äta sundare (i mitt fall sluta äta godis och kakor mitt i veckorna) jag ville även hålla igång med min träningen. Om jag höll detta? Nja, våren gick bra men sen fann jag mig själv ännu mer än tidigare och bestämde mig för att fortsätta äta precis vad och när jag vill (alltså fortsatte jag med att äta godis i veckorna) och träna när jag har tid och orkar. 
 
Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Jag körde bil för första gången i mitt liv. 
 
Vilka länder besökte du?
Danmark, Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien och Italien. 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Fredagsfikor, skor och inredning. 
 
Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
6 december och Håkan Hellströms konsert kommer alltid att finnas kvar i mitt minne. 
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En festival och mer ledig tid. 
Favorit-tvserie?
Grey's Anatomy.
 
Bästa boken du läste i år?
Har inte hunnit läsa en bråkdel av alla de böcker som jag velat läsa i år, men under sommaren hann jag med bland annat En plats de kallar lyckan av Mårten Sandén. Hoppas verkligen på mer läsning 2014. 
 
Bästa filmen du såg i år?
Känn ingen sorg minns jag starkast för tillfället men tyckte även väldigt mycket om The perks of being a wallflower. 
 
Den maträtt du åt oftast 2013?
Det var nog som alltid tacos men även mycket hemmagjord pizza och grillad kycklingfilé. 
 
Vilka låtar kommer att påminna dig om 2013?
New York med Urban Cone, Klubbland med Håkan och Ben Howard's Only Love. 
 
Upptäckte du någon ny artist?
Började lyssna på Håkan Hellström i början av året och det ångrar jag inte en sekund. 
Blev du kär i år?
Ja, under hösten var jag lite kär.  
 
Vilken politisk fråga gjorde dig mest upprörd?
Det har skett så många fruktansvärda saker inom den svenska politiken under året och jag har svårt för att välja en specifik fråga eller händelse. Men i stort sett allt kring Sverigedemokraternas politik gör mig fruktansvärt upprörd och jag hoppas innerligt att det sker en förändring under 2014 och att vi tillsammans röstar ut Sverigedemokraterna ur riksdagen vid valet i september. 
 
Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Jag fyller arton år och det innebär bland annat att ett körkort ska tas, många utgångar och jag ska ta ställning i riksdagsvalet, jag ska resa både utomlands och i Sverige utan mina föräldrar för första gången och jag ska äntligen få testa på festivallivet på riktigt. Och till hösten börjar jag mitt sista år på gymnasiet. 
 
Vad fick dig att må bra?
Mina vänner. Har man en dålig dag så finns de alltid där och får en att må bra. 
 
Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Åh, det har hänt så mycket bra under 2013. Resan i Europa med min familj var helt fantastisk, alla picknicks med vänner, konserter och mysiga utflykter. Och alla små vardagliga ting, så som fredagsfikor och hysteriska skrattanfall i skolan. 

Nedräkning på bara två händer

I månader har jag längtat och drömt om att få fara iväg till mitt vita paradis i Dalarna. Och nu efter snart två års längtan kan jag räkna dagarna till avresa på båda mina händer. Nio fingrar, alltså nio dagar kvar. Sen susar jag ner för nypistade backar, dricker varm choklad, har snöbollskrig och somnar glad och utmattade i en liten brun stuga. Allt detta tillsammans med min bästa familj och våra kompisar i en hel vecka uppe i Lindvallen, Sälen. Nej bättre än så kan det väl knappast bli? 
Elin och jag för nästan två år sedan. 
 
Bild ett.
Bild två. 

Ett försenat inlägg om julstök

Såhär dagen efter julafton tyckte jag att det var på tiden att visa er lite bilder från mitt och min familjs julstök inför julen tvåtusentretton. Allt från julklappsinslagning till pepparkaksbak och påfyllning utav lussekatter. Nu ska jag och min familj starta en film och kanske fortsätter vi på vårat Harry Potter maraton och njuter av allt det goda som står på soffbordet. Ha en mysig dag!  
 
 
 
 

Om min julafton

Tjugofemte december. Jag vill börja med att önska er en god fortsättning såhär dagen efter julafton och jag hoppas verkligen att ni hade en riktigt god och fin afton igår. Min julafton blev inte riktigt som jag hade planerat då jag nolltretjugofem hastigt vaknade upp och mådde riktigt dåligt. Invigde julaftonsmorgonen med att spy två gånger och sov därefter enda fram till Kalle Anka och hans vänner tog plats i teverutan. Fick tacka nej till julmaten och julgodiset men njöt utav fina julklappar och mysiga filmer på teven. Så trots omständigheterna så hade jag en väldigt mysig kväll tillsammans med min familj. 
 
Idag är det en helig dag för mig och min familj. Så länge jag kan minnas så har detta alltid varit en dag då vi går i pyjamas hela dagen, umgås med varandra och våra julklappar, äter massvis med gott och har det sådär extra mysigt och bra. Så jag håller tummarna för att ingen annan i familjen blir magsjuk och att jag kan smaka lite utav allt julgodis idag. Jag hoppas att ni fick en underbar julafton igår med mycket kärlek och god mat och jag önskar er en fortsatt fin ledighet. Puss.

Nu har vi äntligen lov

Efter att ha suttit ca fyra timmar helt ensam i skolan började tillslut resterande klasskamrater ansluta sig. Lärarna bjöd på fika, vi skrev utvärderingar och lyssnade till fin musik från estetelever och onödigt babbel från rektorer. Därefter sprang jag och några favoriter mot stationen och for mot Lund. 
Väl framme i Lund styrde vi stegen mot Ebbas skafferi, som snabbt blev en ny favorit. Där njöt vi av varandras sällskap och god mat. 
Två av favoriterna. Moa och Felicia. 
Lund var väldigt mysigt och jag kan inte låta bli att längta lite smått tills drömmen om studentlivet där blir verklighet om några år. 
Och med endast fyra dagar kvar tills julafton beger jag mig imorgon mot Köpenhamn med bästa Moa för att plussa på julkänslan ytterliggare. Vi hörs snart igen, puss

De två första veckorna i december

Trettonde december och elva dagar kvar till julafton. Dagarna rusar iväg och jag hinner inte riktigt med. Efter denna vecka återstår endast ett prov och på fredag tar jag jullov på riktigt. Och jag behöver nog inte förklara hur skönt det ska bli. Tänkte sammanfatta de två första veckorna i december genom en liten lista och sen kokar jag mig en kopp te innan jag kryper ner i sängen. Imorgon far jag iväg på klappjakt tillsammans med familjen.  

 

Första veckan i december tvåtusentretton

 

Det bästa: att ha det julmysigt på rummet, känna doften av gran, pepparkakor och saffran i hela huset. Att äta nybakta lussekatter och titta på julkalendern. 

 

Det värsta: att känna sig otillräcklig och att vara utan ström.

 

Något som gjorde mig stolt: Tog min första körlektion och det gick förvånansvärt bra och nu är uppkörningen bokad(!!!) 

 

Veckans höjdpunkt: Håkan Hellströms konsert. Att stå nästan längst fram, sjunga, dansa och bli så berörd av en annan människas ord. Det var magiskt fint. Den sjätte december tvåtusentretton kommer jag att minnas långt framöver.  

Är så fascinerad av denna man. 
Kvällen till ära bar jag min egengjorda Håkan tröja. 
 

Den andra veckan i december tvåtusentretton

 

Det bästa: Att ha så fina vänner som stöttar, peppar, visar uppskattning och får mig att skratta hysteriskt under tråkiga lektioner i skolan. Guldvärda att ha i mörka, tråkiga tider. 

 

Det värsta: Att bli sviken och att behöva plugga till både psykologi och internationella relationer. 

 

Något som gjorde mig stolt: Att jag klarade av att plugga till bägge proven och att det kändes bra när jag skrev dem och kom på smarta analyser. 

 

Veckans höjdpunkt: Torsdagens sovmorgon, engelska lektionen där jag glatt och falskt sjöng julsånger med min klass och att det är fredag idag. 

 

 


Första advent tvåtusentretton

Vaknade upp i en renbäddad säng och ett julpyntat rum, steg upp och åt en god adeventsfrukost tillsammans med familjen och massvis med tända ljus. Placerade mig därefter framför ratten i bilen och begav mig ut på vägarna för att övningsköra en stund med pappa. På torsdagmorgon tar jag min första riktiga körlektion. Spännande!
När vi kom hem bytte jag om till min nya mysdress och tog med mig en bricka med adventsfika och allra bästa syster upp på rummet. Där mumsade vi på det ni ser på brickan och tittade på när barnen i bullerbyn firar jul. 
Så mysigt! Nu ska vi snart göra hemmagjord pizza och därefter titta på Känn Ingen Sorg. Om fem dagar står jag i ett publikhav och sjunger med till Håkan Hellströms fantastiska låtar. Behöver jag ens säga att jag längtar? Hoppas ni har en mysig första advent, nu är det bara tjugotre dagar kvar till julafton. Puss 

RSS 2.0